Παρίσι : Τρία ζευγάρια … τέχνης και γεύσης

Απολύτως ερωτεύσιμη η πόλη, αλλά οι αποστάσεις και οι ρυθμοί της μπορούν να σε εξαντλήσουν. Γι’ αυτό τον λόγο παραθέτω τρεις προτάσεις που θα σε καθοδηγήσουν να βρεις τον δικό σου, αυτόν που έχεις πλάσει στην φαντασία σου, Παριζιάνικο ρυθμό.

Τρία ζευγάρια που συνδιάζονται άψογα και ξεκούραστα, δεδομένης της κοντινής τους απόστασης, προκειμένου να βιώσετε και να γευτείτε αυτά που προσφέρει η πόλη.

1. Centre Pompidou και το Kong

Η επίσκεψη στο Pompidou (www.centrepompidou.fr) είναι επιβεβλημένη. Βιομηχανικής αρχιτεκτονικής κτίριο, το οποίο ανασκευάστηκε την δεκαετία του ’70 σε χώρο πολιτισμού. Πέντε όροφοι μοντέρνας τέχνης, με πιο σημαντικούς τους δυο τελευταίους (υπέροχη θέα στον ορίζοντα της πόλης) με την μόνιμη συλλογή θησαυρό (Picasso, Matisse, Braque, Chagall, Leger, Kandinsky).

Πέντε λεπτά περπατήματος από το Pompidou, σε οδηγούν σε ένα bar restaurant με εκθαμβωτική θέα και μια γυάλινη τρουλωτή στέγη.  

Στον πέμπτο και τελευταίο όροφο του κτιρίου, στο Νο. 1 της Rue du Pont Neuf, το Kong (www.kong.fr). Ακριβό, αλλά σου δίνει την αίσθηση και την απόχρωση της μεγαλοπρέπειας που απαιτεί η περίσταση. Δεν χρειάζεται να κλείσεις τραπέζι το μεσημέρι. Ιδανικό για ποτό το βράδυ, με πιο δυνατές μουσικές. Συνδυασμός γαλλικής και ασιατικής κουζίνας .

(Τip : Η απομονωμένη αλλά.. grande σάλα για όσους καπνίζουν)

2. Musee Picasso και το Petit Place

Μονόδρομος, η επίσκεψη στο Musee Picasso (www.museepicassoparis.fr) σε ένα μοναδικό κτίριο χτισμένο το 1650 στο κέντρο του Marais. Μόνο Picasso, ισχυρή δόση για τους λάτρεις του. Σπάνια έργα, κυρίως από την ζωή του στην Γαλλία.

(Tip: Tα γλυπτά του καλλιτέχνη και σπάνιοι πίνακες σε έναν μοναδικής αισθητικής χώρο)

Πενήντα μέτρα απόσταση από την είσοδο του μουσείου, σε μια πανέμορφη μικρή πλατεία, βρίσκεται το Petit Place (2 Place de Thorigny). Cafe με όμορφη ζεστή ατμόσφαιρα και καλό φαγητό. Με χρήση μόνο βιολογικών προϊόντων, σε πολύ καλές τιμές, δεδομένο σπάνιο για την πόλη.

Ενδεικτικό της φιλοσοφίας του cafe είναι η μη ύπαρξη site. Μακριά από τις τσουχτερές τιμές της πόλης, σε δικούς τους ρυθμούς η ιδιοκτήτρια και το προσωπικό.

(Tip: Οι tartines – μεγάλες μπρουσκέτες – και ο απίστευτος espresso της Florio)

3. Musee d’ Orsay και το Circus

Το Musee d’ Orsay (www.musee-orsay.fr) με την εντυπωσιακή κλασσική συλλογή έργων τέχνης. Παλιός σιδηροδρομικός σταθμός πάνω στην όχθη του Σηκουάνα, ο οποίος κτίστηκε το 1900 και έχει πλέον μετατραπεί σε μουσείο. Γάλλοι κυρίως δημιουργοί (Cezanne, Degas, Delacroix, Derain, Gauguin, Manet, Monet).

Μοναδικά, κλασσικά έργα τέχνης θα ζωντανέψουν τις αισθήσεις σας.

Στην ίδια όχθη του ποταμού, σε απόσταση 500 μέτρων, στο Νο. 63 της Rue Galande βρίσκεται το Circus.

Χωρίς τραπέζια, (μόνο ένα παγκάκι έχει εντός του καταστήματος) μπορείς να δοκιμάσεις τα καλύτερα ever cinnamon buns, τις πιο γευστικές μηλόπιτες και επίσης γεμιστές πίτες (αραβικές) με ότι επιλέξεις, από μια ποικιλία τυριών, αλλαντικών και λαχανικών. Στο χέρι και περπατώντας. Πολύ καλός ο espresso που σερβίρει και ο cappuccino σε ελληνική έκδοση.

(Tip: Τα cinnamon buns μέχρι τελικής πτώσης)

Παρίσι…

Μην φοβηθείς την ελευθερία σκέψης των Γάλλων… αφέσου…

Πρόκειται για ταξίδι αισθήσεων…

Περπατώντας μέσα του… στα σοκάκια του, το οσφραίνεσαι και το γεύεσαι.

Χάνεσαι και μεταμορφώνεσαι…Comments are closed.